Stillingen i klubmesterskaberne efter 2 afdelinger

John Crusbjerg helt i front efter 2 afdelinger

Resultatliste fra Knudshoved løbet

USIC Marathon 2018 i Prag

Den 11. oktober 2018 mødtes 7 forventningsfulde løbere, samt træner, holdleder og familie på et hotel i udkanten af Prag. Vi var samlet her for at deltage i USIC Marathon 2018 championship. Et event som bedst kan betegnes som de internationale jernbanemesterskaber i marathon. Et mesterskab, som afholdes hvert 4. år. Denne gang var løbet en del af et gammelt lokalt maratonløb, Prazsky Maraton Ve Stromovce, som i år blev afholdt for 55. gang i en hyggelig lille park beliggende i den nordige del af Prag, som hedder Stromovka.

Det danske hold bestod af Paul Andersen (træner), John Nielsen (Holdleder), Melina Olsen (support) samt løberne, Benedicte Kastrup, Lisa Andersen, Iben Madsen, Karsten Bukholt, Poul Thomsen, Frank Andersen og mig selv Jakob Dahl. – Et hold bestående af rutinerede folk, som har deltaget i flere løb i USIC regi og enkelt debutant i form af undertegnede. Min tur til hotellet i Prag startede længe før d. 11. oktober. I efteråret 2017 løb jeg Berlin Marathon i min hidtil bedste tid, som var 3:39:14. Det var en tid, som ingenlunde ville kvalificere mig til USIC Marathon. Tiden skulle forbedres væsentlig. Derfor startede jeg på struktureret træning, først frem mod Copenhagen Marathon via et 29 ugers træningsprogram startende d. 30. oktober 2017. Igen et 17 ugers program efter Copenhagen Marathon og frem mod USIC. Tiden i København endte på 3:27:04. Det var netop denne tid, som gjorde at jeg blev udtaget til USIC som sidste udvalgte. 3 uger før løbet i Prag skete det, som bare ikke måtte ske. Under et trailløb ved Røsnæs, vred jeg om på min ankel. Jeg slæbte mig i mål, hvor jeg kunne besigtige anklen. Til min store skræk kunne jeg se, at min ankel var hævet til dobbelt størrelse og et øjeblik så det ikke ud til at jeg kom ud at løbe foreløbigt. At stå på startstregen i Prag om bare 3 uger virkede urealistisk. Efter 3 dage med masser af ro og lige så meget is var hævelsen faldet så meget, at jeg valgte at teste anklen med en lille løbetur. Turen gik over alt forventning. Foden var selvfølgelig øm efterfølgende, men ikke så meget, som man kunne frygte. Træningsmængden de sidste uger frem mod USIC blev afviklet med stor fokus på anklens tilstand. Enkelte ture blev skippet, men jeg nåede at teste foden på flere lange ture. Blandt andet en enkelt 25 kilometer træningstur. Foden var stadig lidt hævet, men ikke øm. Og nu stod vi så alle sammen i receptionen på Krystal Hotel i Prag to dage før startskuddet skulle lyde.

 Fredag d. 12. oktober skulle vi deltage i åbningsceremonien sammen med de 14 andre lande. Ceremonien fandt sted på det gamle atletikstadion i Stromovce. Et stadion, som både fungerede som start og mål for løbet om lørdagen. Selve ceremonien var opdelt i to dele. Den højtidelige del med åbningstaler m.m. Anden del bestod af en fotoseance. Alle lande var repræsenteret.

Som debutant fik jeg æren at være den danske fanebærer. En tjans som umiddelbart virkede lige til, men som fanebærer stod man allerforrest hvilket var lidt af en udfordring. Dette skyldtes ikke at fanen var vanskelig at holde. Til gengæld var det yderst vanskeligt at holde masken på grund af den tjekkiske tolk, som oversatte alle talerne fra tjekkisk til engelsk. I øvrigt også en enkelt tale fra engelsk til tjekkisk. Manden var yderst vanskelig at forstå og havde store vanskeligheder med at udtale ordene.

Jeg ønskede mig et kort øjeblik bagerst i rækken. Jeg havde svært ved at skjule mig i denne ufrivilligt morsomme situation. Specielt i lyden af klukkende tilbageholdt latter lige bag mig. Efter åbningsceremonien var der inspektion af løbets runde og efterfølgende af bådtur på Moldau, hvor Prags scenerier kunne nydes fra vandsiden.

Lørdag d. 13. oktober skulle løbet afvikles. Prazsky Maraton Ve Stromovce er et mindre løb med omkring 250 deltagere.

Et par dage før start, blev ruten lavet om. Oprindeligt skulle det være 10 runder af 4.2 kilometer. Men på grund af vejarbejde blev den lavet om til 8 runder af 5.28 kilometer. Min første tanke var, at det nok var fint nok. Tanken om et en-cifret rundeantal virkede bedre end et to-cifret.

Jeg havde brugt de seneste to dage på at kigge på de øvrige landes deltagere. De så ret skarpe ud. I hvert fald i forhold til mig. Jeg var lidt bekymret, om jeg var hurtig nok, om jeg ville falde helt igennem. Nu var jeg her, så kunne jeg jo lige så godt gøre mit ypperste. Målet var IKKE at ende sidst blandt USIC deltagerne.

Klokken 10 stod vi alle klar, jeg stod i midten af feltet. Det gjaldt om at finde nogen, som løb nogenlunde det tempo, jeg skulle løbe i. Her klokken 10 var temperaturen ca. 10 grader. I løbet af de første par timer steg temperaturen til 23-24 grader. På grund af de varme temperaturer havde løbsledelsen besluttet at indsætte 2 vanddepoter, fremfor først planlagt, et enkelt. Underlaget var primært asfalt, men det virkede hårdere end det asfalt jeg normalt er vant til at løbe på. Sekundært var der flere stykke med brosten, som ikke var det bedste underlag i forhold til min ankel.  Dagene op til havde jeg mærket lidt til anklen. Den var også stadig en smule hævet, men da starten gik, var benene helt klar. Og dog, foden skulle lige i gang. Efter den første runde mærkede jeg intet til ankelproblemerne. Jeg fandt hurtigt en lille gruppe bestående af 9 løbere, som løb nogenlunde i mit tempo. Måske lidt for højt. På 3. runde dukkede mit eget lille heppekor op. Min kone og mine to piger, stod klar med opløftende tilråb. Hjemmefra havde jeg bedt dem om at heppe lige så meget på de øvrige danskere, hvilket jeg fik at mærke på 4 omgang, hvor min store datter åbenbart havde opildnet Karsten, som var ved at indhente mig med en omgang, med ordene, ”Kom så Karsten, nu skal du overhale Jakob”. Som sagt, så gjort. Kort efter kunne jeg se mig distanceret med en opgang. Jeg blev i gruppen med de 9 andre løbere og lod dem føre an. Efter halvmarathondistancen var vi kun 4 løbere tilbage i gruppen. Jeg mærkede efter, men synes ikke der var overskud til at sætte farten op, så jeg holdt tempoet. Benene var lidt ømme. De øvrige 3 i gruppen satte tempoet op. Halvvejs inde i 5. runde var jeg alene.

Jeg holdt mit tempo frem til kilometer nummer 32. Herefter satte jeg tempoet lidt ned. Den næstsidste runde var klart den hårdeste. Det var primært tanken om den sidste runde, som var hård. Men jeg holdt tempoet nogenlunde omkring de 5 minutter pr. kilometer. Første gang jeg kiggede på den samlede tid på mit ur, var efter 40 kilometer. Jeg lavede en udregning og kunne hurtigt se, at der skulle gå meget galt, hvis jeg ikke skulle slå min hidtil hurtigste marathontid. Automatisk satte jeg tempoet op. Da jeg nåede station og den sidste runde på atletikbanen, var rygtet om mulig PR nået til de øvrige danskere. Rundt om banen stod min familie og Paul, Karsten, Frank, Poul, Melina og John og heppede mig de sidste meter over målstregen, totalt motiverende. De sidste 300 meter løb jeg i tempo omkring 4:10 pr. kilometer. Tiden blev 3.24.22 ny personlig rekord. Næsten 3 minutter hurtigere end tidligere. Jeg var ikke den eneste som lavede PR. Det samme gjorde Frank, som løb på 3:07:56. Ligeledes 3 minutter hurtigere end tidligere.  Målet var ikke at ende sidst blandt USIC deltagerne og det mål blev nået. Jeg blev nr. 50 af 93 USIC løbere. Blandt andet slog jeg alle 7 deltagere fra Norge. I det samlede Prazsky maraton ve Stromovce blev jeg 83 ud af 256, så Jeg er ovenud tilfreds. Okay, når jeg kigger på mit resultat og sammenligner det med de 3 øvrige mænd. Så er der plads til forbedring. Jeg lover at øve mig lidt mere, hvis jeg må være med igen om 4 år.

 

De danske resultater:

Karsten Bukholt               02:48:46 - samlet nr. 18 – USIC nr. 14

Poul Thomsen                 03:03:09 - samlet nr. 42 – USIC nr. 29

Frank Andersen               03:07:56 - samlet nr. 46 – USIC nr. 33

Jakob Dahl                       03:24:22 - samlet nr. 83 – USIC nr. 50

Lisa Andersen                  03:30:08 - samlet nr. 94 – USIC nr. 57

Benedicte Kastrup           03:58:50 - samlet nr. 156 – USIC nr. 76

Iben Madsen                     04:06:21 - samlet nr. 167 – USIC nr. 79

 

10 km landskamp i Prag.

Af Jens Gelbek

Jeg har nu været med til min første landskamp og fået min landskampnål, hvem havde troet det…Det hele startede med at jeg deltog i jernbanemesterskaberne i 10 km løb i Odense en super varm dag i sommer. Der mødte jeg en masse af de søde medlemmer før og efter løbet. Og det var så det troede jeg. Men så dukkede en mail op, om jeg var interesseret i at løbe en landskamp i Prag 30/9. Jeg havde godt set, der var en landskamp, men hele familien har fødselsdag i september så tænkte det ikke var så smart, men valgte at sige ja tak. Nu hang konen og sønnen på fødselsdage i min del af familien lørdag og søndag. Tror jeg skylder lidt på den konto..Nu var det så bare at skrue op for træningen, det er jo altid sjovt når solen skinner. Prøvede at finde løbet på nettet, men de havde kun en hjemmeside på tjekkisk, det så umiddelbart ud til at der var et gadeløb med et par tusinde deltagere, hvor jernbanelandskampen, bare var en del af det. Det næste jeg hørte var lidt mails om hvornår jeg skulle være i lufthavnen.Jeg mødte op i lufthavnen til tiden, og alle var der, vi var 6 deltagere i landskampen, 3 mænd og 3 kvinder, 1 leder (skulle have været to, men Bruno var syg), og så var der 3 medlemmer fra HI som bare var med for at løbe løbet..Vi var en skønsom blanding fra Banedanmark, DSB og så mig fra S-tog, vi var alle +45 så det var reelt et veteran landshold. I lufthavnen fik jeg at vide at hele turen var arrangeret af tjekkerne fra det øjeblik vi tjekkede ind på hotellet til vi tjekkede ud igen. Alle måltider, sightseeing på et kloster og løbet, det hele var arrangeret..

 

Søndag morgen afgik bussen tidligt, så vi var fremme 2 timer før start...Løbet startede 10 km uden for Prag og sluttede inde i byen, ruten var frygtelig kuperet, hvad jeg ikke havde forventet. Vi kiggede lidt på startområdet og satte os tilbage i bussen og ventede. I landskampen startede tiden når løbet blev skudt i gang, og ikke når man kom over startstregen, så det gjaldt om at stå forrest selvom det var et halvstort løb. Så jeg varmede lidt op på ruten med Frank og kom tilbage til start 1 minut før start. Med lidt skubben og masen fik vi vores pladser i første række midt for. Løbet blev skudt i gang og der blev løbet frisk til forrest, lidt for hurtigt for mig. Men det var fint nok, ruten var meget kuperet, så jeg nedjusterede mit mål, og accepterede ikke at komme under 40 minutter, og det kom jeg så absolut ikke. Frank var hurtigste dansker med lidt under 40 minutter, Lisa blev treer hos kvinderne.. Efter løbet var der frokost og en masse præmie overrækkelser, det hele foregik på tjekkisk og en mærkelig afart af engelsk. Vi blev nummer 7 ud af 9 landshold, med det markant ældste hold..

 

Om aftenen var der så middag og fest på det lokale diskotek/bar, vi fik udleveret en masse ølbon’er som vi havde en kamp med at få brugt, da en del af os drak vin eller drinks. Men det lykkedes at få bugt med bon’erne, og jeg var hjemme i seng kl. 2:30. Der syntes jeg ikke det var helt relevant med aftalen om fællesløb næste morgen kl. 7:30. Mandag morgen var vi så kun mig og Frank til en lille luntetur efter alt for lidt søvn. Så stod den på morgenmad og udtjekning inden vi tog ind til Prag, hvor vi havde en håndfuld timer for os selv inden vi fløj hjem.

 

Alt i alt havde jeg en rigtig dejlig tur med en masse flinke mennesker.

 

 

Resultatbørsen

Benedicte "Nessie" Kastrup
Vinder af Frostcuppen

 

 Nedenfor bringes en oversigt over medlemmernes resultater i vinterens cross-løb mm.

 

DGI cross, Langeskov,  28.10.2018

 

Stig H. Jensen                                                         8 km           43.23 min        Nr. 4 i H70

  

DGI cross, Stige Ø 11.11.2018

 

Stig H. Jensen                                       

8 km          40.55 min       Nr. 3 i H70

 

 

Frost Cup, 1. afd. Værløse, 18.11.2018

 

Benedicte Kastrup                     6 km          27.23 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          49.13 min        Nr. 5 i M50

 

 

Frost Cup, 2. afd. Herlev, 09.12.2018

 

Benedicte Kastrup                     5 km          23.07 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          40.57 min        Nr. 5 i M50

 

 

DGI cross, Korup 09.12.2018

 

Stig H. Jensen                          8 km          40.02 min       Nr. 4 i H70

  

DGI cross, Svendborg 06.01.2019

Stig H. Jensen                      8 km          43.34 min       Nr. 4 i H70

 

Frost Cup, 3. afd. Utterslev Mose, 06.01.2019

 

Benedicte Kastrup                     5 km          22.25 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          40.46 min        Nr. 5 i M50

 

 

Slagelse Nytårsløb, 06.01.2019

 

Jakob Dahl                               6 km           30.05              Nr. 10 i H af 87 delt.

Krævende terrænløb i Lystskoven ved Slagelse.

 

 

 

 

DGI cross, Skovsøen 03.02.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          50.53 min       Nr.   4 i H70

 

 

 

Frost Cup, 4. afd. ”Kongeetapen”, Værløse, 03.02.2019

 

Benedicte Kastrup                     5 km          24.04 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          43.16 min        Nr. 4 i M50

Stærkt kuperet rute på grusstier.

 

 

Trailman, Avnstrup, 03.02.2019

 

Jakob Dahl                               6 km           35.33 min        Nr. 14 af 52

 

 

DGI cross, Hesselager 17.02.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          50.38 min       Nr.   4 i H70

 

 

DGI cross, Snapind 03.03.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          44.29 min       Nr.   8 i H70

 

 

Frost Cup, 5. afd. Lyngby, 03.03.2019

 

Benedicte Kastrup                      5 km          23.17 min        Nr. 2 i K50

Paul Andersen                           10 km          40.28 min        Nr. 7 i M50

 

Med 4 førstepladser i de fire første afdelinger blev Benedicte en overlegen vinder ni det samlede resultat.

Stort til lykke til Benedicte!