Skjoldenæsholmløbet i Roskilde 26. maj 2019

Af Carl Erik Hunnerup

 

Som antydet var årets Skjoldenæsholmløb en succes for JAM. Det var det af flere årsager. For det første, var vi i år 3 deltagere fra JAM, nemlig jeg selv og 2 nye medlemmer Laust Stenholm Mortensen og Jacob Teckemeier. Dernæst blev vores nye klubtrøje officielt indviet og endelig var det også en succes resultatmæssigt, men det vender jeg tilbage til.

 

Optakten til løbet i Roskilde var ikke den bedste. Der var lovet regn om formiddagen, ganske vist ikke så meget, men kombineret med blæst – modvind på den første del af turen – så var det absolut ikke optimalt. Blæsten blev kraftigere end lovet. Vindstyrke omkring 8 m/sek. og vindstød på 11 m/sek.

 

På grund af EU-valget var starten rykket ½ time frem, så jeg skulle starte kl. 08.00 og var derfor stået op ”midt om natten”. Forinden mødtes jeg med Laust, så han kunne få vores klubtrøje. Jacob måtte vente, da han allerede var i gang med startforberedelserne til den lange tur på 145 km.

 

Efter de sædvanlige forberedelser med at finde den rette påklædning i forhold til vejret, pumpe cyklen og trille en tur for at få lidt gang i benene, var jeg klar til start, og begav mig derfor over til startområdet, hvor jeg mødte Laust. Jeg så ikke nogen af de øvrige deltagere fra Jernbanefritid.

 

Starten gik noget hurtigere end tidligere, da vores racemarshall reelt gav løbet fri med det samme. Det bevirkede, at der hurtigt var opløsning i hele startgruppen, og jeg kom desværre til at køre de første 15-20 km i modvind alene. Samtidig ligger de fleste stigninger fra ca. km 5 og frem til km 30.

 

Omkring 25 km fandt jeg sammen med 2-3 andre i en lille gruppe, en meget lille hjælp i den kraftige modvind, men heller ikke mere. Det holdt nogenlunde de næste ca. 20 km. Men da en gruppe bagfra overhalede, gik det i opløsning, da 2 af de øvrige forsøgte at hænge på denne gruppe, hvilket i øvrigt ikke lykkedes i længden.

 

Heldigvis var der nu overvejende medvind, men det var tydeligt, at den kraftige modvind på første halvdel af turen havde sat sine spor, og gennemsnitsfarten var halvvejs ned omkring 25-26 km/t.

 

Langsomt steg gennemsnitshastigheden. Jeg hentede den ene af de 2, der var stukket fra vores lille gruppe, og den anden så jeg foran, men jeg nåede ham ikke; han var 45 sek foran i mål. I mål var min gennemsnitshastighed nået op på 28,8 km/t, og omstæn-dighederne taget i betragtning må jeg være tilfreds, selvom det var ca. 11 min langsommere end sidste år.

 

Og så kommer jeg til det resultatmæssige. Laust var hurtigste mand i yngste herre gruppe – Hsenior + H40 - på 80 km og jeg selv var som eneste H70 hurtigst i H50 + H70. Jacob var eneste gennemførende på den lange 145 km. Flot at gennemføre 145 km i det vejr!

 

Vi var igen desværre ramt af afbud/udeblivelse. Der var 13 på startlisten 10 fra HI og 3 fra JAM. 5 fra HI meldte enten afbud eller udeblev. Det er bare ikke godt nok. Det ene startnummer (Kenneth Pedersen, der vist havde brækket et eller andet) blev ganske vist benyttet af en anden.

 

Efter at være kommet i mål blev der lige drukket lidt mere, og så gik turen til bilen for at få tørt tøj på fra inderst til yderst. Derefter var det tid til at stille sulten med den altid gode servering bestående af to varme frikadeller (jeg fik dog forhandlet mig til 3 denne gang), tre slags pastasalat og en bolle + en cola. Efter spisning fandt jeg deltagerne fra HI, og så var det ved at være tid til præmieuddeling. På grund af det indskrænkede fremmøde var der præmier til alle. Vi kunne så hver for sig vende snuden hjemad efter en god dag i Roskilde.

 

Vi ses til næste år og håber på bedre vejr!

 

Stillingen i klubmesterskaberne efter 3 afdelinger

 

Klubmesterskabet 3. runde 2019

 

Af Carl Erik Hunnerup

 

3. runde i klubmesterskabet i terræn-/landevejsløb blev afviklet i forbindelse med Odense løbet, hvor Jernbanefritid for anden gang afviklede et mesterskab i 10 km landevejsløb. Det er meget glædeligt at se en pæn stigning i klubbens deltagerantal, og ikke mindst havde vi tre nye med for første gang. Velkommen til jer!

 

 

Nr.

Navn

Points

1

Gerd Hjorth

1012

2

Paul Andersen

998

3

Lars Hjorth Jensen

951

4

Benedicte Kastrup

870

5

Jørgen Jørgensen

813

6

Bjarne B. Jensen

773

7

Jens Egede Rasmussen

772

8

Jesper Lismoes Hansen

748

9

John Cruusberg

711

 

 

Stillingen efter 3. runde fremgår af oversigten nedenunder. John, som pt. er den eneste, der har deltaget alle 3 gange, holder stadig førstepladsen, men er tæt forfulgt af Gerd og Paul.

 

Fjerde runde afvikles i forbindelse med Copenhagen Half, og det skal blive spændende at se. Hvad der sker her, for JAM har jo netop søsat en kampagne med et stort tilskud til startgebyret, så deltagerbetalingen kommer ned på 100 kr. Det kan ikke undgå at give mange deltagere.

 

 

Den samlede stilling i klubmesterskabet efter 3. runde er herefter :

Nr.

Navn

Points

1. runde

Points

2. runde

Points

3. runde

Points

4. runde

Points

5. runde

I alt

1

John Cruusberg

605

606

711

 

 

1922

2

Gerd Hjorth

888

-

1012

 

 

1900

3

Paul Andersen

864

-

998

 

 

1862

4

Benedicte Kastrup

762

-

870

 

 

1632

5

Bjarne B. Jensen

671

-

773

 

 

1444

6

Lars Hjorth Jensen

-

-

951

 

 

951

7

Jørgen Jørgensen

-

-

813

 

 

813

8

Frants Engelby

806

-

-

 

 

806

9

Jens Egede Rasmussen

-

-

772

 

 

772

10

Stig H. Jensen

749

-

-

 

 

749

11

Jesper Lismoes Hansen

-

-

748

 

 

748

12

Ditlev Cantby

609

-

-

 

 

609

 

JAM’s Beach flag indviet

Ved Odenseløbet blev vores nye Beach flag taget i brug for første gang.

Der var misundelige blikke og anerkendende kommentarer da vi for første gang viste vores Beach flag frem. I forhold til sidste år, hvor løberne var overladt til sig selv i den store park efter løbet og de fleste gik over på stationen, i vores lokale, når de havde løbet, samledes alle løberne både før og efter løbet omkring flaget, og alle jernbanefritids løberne gik tilbage i samlet flok. Vi er nok ikke den sidste klub som får sådan et, mit gæt er at JIF Aarhus får et der er lidt større, og knald rødt 😀. På billedet ses Benedicte Kastrups jubel dans da flaget blev indviet

 

Jernbanefritids 10 km landevejs mesterskab - indlagt i Odenseløbet 2019

Vejret var knapt så hedt som sidste år, ja vinden var næsten kold, ihvertfald inden vi løb ud i Odense`s gader. Først var dog gået en laaang togtur fra Nivå til Odense og med sporarbejde Ringsted/Slagelse, venstrespor og langsom kørsel, så tog turen næsten 2 timer, bare fra Hovedbanen, men lad mig bare sige det med det samme, det var det værd, Odense løbet er et fedt fedt løb. Vi mødte oppe i LKF lokalerne hvor Crusse ( John Crusberg ) havde hentet vores numre, sikkerhedsnåle og trøjer og det hele lå lagt frem i sirlig orden,så det bare var at tage ens sæt. Efter omklædning drog vi over på den anden side af stationen, i parken hvor stævnepladsen var. 800 løbere var tilmeldt på de forskellige distancer fra børneløbets 2 km til de voksnes 5 - 10 og 15 km i Odense by og langs Odense Å. Vi fik "afsløret" vores nye Beach flag, som blev base for alle jernbanefritids løberne på stævnepladsen, og vi måtte svare på spørgsmål om hvor vi havde købt det, hvad vi havde givet osv... Tænker der er andre som skal have sådan et.

Der var fælles opvarmning efter børneløbet og inden starten for de voksne.

For mit eget vedkommende skulle jeg være med ved 10 km mesterskabet, mest fordi jeg godt kan løbe 10 km, bare ikke hurtigt og så fordi jeg var med sidste år og blev overrumblet at det fantastiske stævne som arrangørende bag HCA Marathon havde fået lavet.

Det der med at løbe hurtigt har aldrig været min stærke side, så jeg havde forhørt mig hos Benedicte om hun kunne agere "Pacer" til en tid under 53 som har været det hurtigste jeg har løbet siden jeg var igennem en aplation (Operation for hjerterytme forstyrrelse) i 2013 med deraf følgende pause.

Som Benedicte sagde : Selvfølgelig vil jeg det, Lisa vinder alligevel min klasse !! Så var det ligesom afgjort...

At føle sig som en Kenyaner

Jeg har set en del marathonløb i tv, altid med pacere og nogle kenyanere bagved, fuldstændig væk og tomme i blikket, havde en pacer drejet forkert var de bare fulgt efter, og det er nogle gange sket, at når paceren er gået ud og så et motorcykel kamera har kørt foran og er drejet ud af banen, så har løberen fulgt efter.

Sådan løb vi så afsted Benedicte forrest, konstant kiggende på sit ur i starten, og snakkende om negativ split og om at holde også efter 7 km mærket. Der var mange løbere i starten, og Benedicte sørgede for at vi kom glat imellem vrimlen og ud på den anden km hvor der blev skruet lidt for at komme i et med tiderne igen. På km 3 kom der en del modvind og jeg lagde mig tæt bag Benedicte, men hun er jo så tynd, så det hjalp ikke en disse, staklen kan jo ikke engang kaste skygge, men afsted gik det og i alle sving fik jeg den korteste vej rundt, gængere blev sikkert men bestemt råbt an med " Løbere bagfra" og jeg blev guidet om vanddepoter og andet som kunne være interessant, sådan en pacer snakker ret meget, og da vi kom til mål formaste jeg mig til at sige nogle ord, men blev bestemt affærdiget med " Klap kaje og brug nu dine sidste kræfter på at give alt istedet !!

Det var en kæmpe oplevelse at løbe med sådan en pacer, jeg kan ikke huske meget fra selv ruten, men nød bare at slå tankerne fra og gøre hvad der blev sagt og ellers bruge kræfterne på at flytte fødderne. Benedicte er den perfekte pacer, målet var under 53 på 10 km, og med 52:30 må man sige at det var så fuldstændig perfekt pacet, tak Benedicte.

Efter løbet samledes alle ved vores Beachflag efterhånden som man kom i mål, og da alle var inde gik vi i samlet flok over på stationen hvor den stod på bad og frokost, medaljer og hygge inden vi returnerede imod hovedøen, denne gang føltes det ikke så langt, da en ordentlig morfar på vejen, afkortede turen til det udholdelige. Tak til jernbanefritids løbe afdeling for et igen veltilrettelagt arrangement.

 

Resultatbørsen

 

 

Royal Run

 

Benedicte Kastrup                10 km             51.03 min

Paul Andersden                    10 km             40.15 min

Jakob Dahl                           10 km             42.02 min

 

Læsø ½-marathon, 15.06.2019

 

Jesper Lismoes Hansen        21,1 km          1.56.12 time

John Cruusberg                    21,1 km          2.23.27 time

Resultaterne fra DJM på 10 km

Resultatliste til 10 km i Odense 2019        
             
Navn Klub Distance Bruttotid Nettotid Point Bemærkning
Gerd Hjorth JAM 5 25:38 25:31 1012 Beregnet på grundlag af nettotid
             
Dame 45            
Lisa Møller Andersen JIF 10 45:54 45:40 948  
Benedicte Kastrup JAM 10 52:51 52:30 870  
Kirsten Bechsgaard HI 10 59:44 59:33 829  
             
Herre 35            
Jens Egede Rasmussen JAM 10 45:24 45:19 772 Alderskonkurrence ikke gennemført
             
Herre 45            
Frank Andersen JIF 10 38:43:00 38:39 1011  
Lars Hjorth Jensen JAM 10 41:09 41:00 951  
Kasper Rosenberg JIF 10 41:11 40:51 910  
Jesper Lismoes Hansen JAM 10 52:21 50:38 748  
             
Herre 55            
Paul Andersen JAM 10 40:56 40:53 998  
Jørgen Gottlieb Nielsen JIF 10 46:25 46:11 924  
Bjarne B Jensen JAM 10 52:51 52:30 773  
John Cruusberg JAM 10 1:00:18 56:52 711  
Jørgen Jørgensen JAM 10 1:02:41 1:02:13 813  
             
Hold            
Lisa Møller Andersen JIF       948  
Jørgen Gottlieb Nielsen JIF       924  
Frank Andersen JIF       1011  
          2883  
             
Paul Andersen JAM 1       998  
Benedicte Kastrup JAM 1       870  
Lars Hjorth Jensen JAM 1       951  
          2819  
             
Bjarne B Jensen JAM 2       773  
Jens Egede Rasmussen JAM 2       772  
Jørgen Jørgensen JAM 2       813  
          2358  
             

Resultatliste fra Knudshoved løbet

Formanden på skamlen til påske 3 dages

Resultatbørsen

 

Nedenfor bringes en oversigt over nyeste resultater fra medlemmernes deltagelse i eksterne løb

 

 

Berlin ½-marathon 07.04.2019

 

Jan Hilding Andersen            21,1 km          1.40.26 time

Jakob Dahl                           21,1 km          1.41.15 time

 

 

North Coast Ultra 06.04.2019

 

Løbet er et ekstremt krævende trailløb

 

Per Cantby                           30 km             3.39.37 time

Frants Engelby                     30 km              3.39.37 time

 

Orienteringsløb påske 3 dages i Vestjylland 18 til 20 april

 

1 Etape i Nr. Vosborg           Bjarne B Jensen     H55 kort        2/53

2 Etape i Sdr. Vosborg                      -                 H55 kort       2/53

3 Etape i Stråsø - Jagt start  - gik ud som toèr 4:04 efter den førende nordmand ,1/53, men samlet toèr 2:57 efter

 

 

Seneste resultater

Resultatbørsen

  

Den Grønne ½-marathon Lyngby, 28.04.2019

 

Paul Andersen 21,1 km          1.28.11 time

 

Hamburg Marathon, 28.04.2019

 

Bjarne B. Jensen   42,2 km          4.12.01 time

 

Resultatbørsen

Benedicte "Nessie" Kastrup
Vinder af Frostcuppen

 

 Nedenfor bringes en oversigt over medlemmernes resultater i vinterens cross-løb mm.

 

DGI cross, Langeskov,  28.10.2018

 

Stig H. Jensen                                                         8 km           43.23 min        Nr. 4 i H70

  

DGI cross, Stige Ø 11.11.2018

 

Stig H. Jensen                                       

8 km          40.55 min       Nr. 3 i H70

 

 

Frost Cup, 1. afd. Værløse, 18.11.2018

 

Benedicte Kastrup                     6 km          27.23 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          49.13 min        Nr. 5 i M50

 

 

Frost Cup, 2. afd. Herlev, 09.12.2018

 

Benedicte Kastrup                     5 km          23.07 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          40.57 min        Nr. 5 i M50

 

 

DGI cross, Korup 09.12.2018

 

Stig H. Jensen                          8 km          40.02 min       Nr. 4 i H70

  

DGI cross, Svendborg 06.01.2019

Stig H. Jensen                      8 km          43.34 min       Nr. 4 i H70

 

Frost Cup, 3. afd. Utterslev Mose, 06.01.2019

 

Benedicte Kastrup                     5 km          22.25 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          40.46 min        Nr. 5 i M50

 

 

Slagelse Nytårsløb, 06.01.2019

 

Jakob Dahl                               6 km           30.05              Nr. 10 i H af 87 delt.

Krævende terrænløb i Lystskoven ved Slagelse.

 

 

 

 

DGI cross, Skovsøen 03.02.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          50.53 min       Nr.   4 i H70

 

 

 

Frost Cup, 4. afd. ”Kongeetapen”, Værløse, 03.02.2019

 

Benedicte Kastrup                     5 km          24.04 min        Nr. 1 i K50

Paul Andersen                          10 km          43.16 min        Nr. 4 i M50

Stærkt kuperet rute på grusstier.

 

 

Trailman, Avnstrup, 03.02.2019

 

Jakob Dahl                               6 km           35.33 min        Nr. 14 af 52

 

 

DGI cross, Hesselager 17.02.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          50.38 min       Nr.   4 i H70

 

 

DGI cross, Snapind 03.03.2018

 

Stig H. Jensen                                                 8 km          44.29 min       Nr.   8 i H70

 

 

Frost Cup, 5. afd. Lyngby, 03.03.2019

 

Benedicte Kastrup                      5 km          23.17 min        Nr. 2 i K50

Paul Andersen                           10 km          40.28 min        Nr. 7 i M50

 

Med 4 førstepladser i de fire første afdelinger blev Benedicte en overlegen vinder ni det samlede resultat.

Stort til lykke til Benedicte!

 

To af klubbens løbere, muligvis flere, men det er hvad jeg har kendskab til, har i dag gennemført Copenhagen Marathon under vanskelige temperaturforhold.

Copenhagen Marathon, 19.05.2019

Jakob Dahl                                    42,2 km             3.36.39 time

Jan Hilding Andersen                42,2 km             3.55.16 time

10 km landskamp i Prag.

Af Jens Gelbek

Jeg har nu været med til min første landskamp og fået min landskampnål, hvem havde troet det…Det hele startede med at jeg deltog i jernbanemesterskaberne i 10 km løb i Odense en super varm dag i sommer. Der mødte jeg en masse af de søde medlemmer før og efter løbet. Og det var så det troede jeg. Men så dukkede en mail op, om jeg var interesseret i at løbe en landskamp i Prag 30/9. Jeg havde godt set, der var en landskamp, men hele familien har fødselsdag i september så tænkte det ikke var så smart, men valgte at sige ja tak. Nu hang konen og sønnen på fødselsdage i min del af familien lørdag og søndag. Tror jeg skylder lidt på den konto..Nu var det så bare at skrue op for træningen, det er jo altid sjovt når solen skinner. Prøvede at finde løbet på nettet, men de havde kun en hjemmeside på tjekkisk, det så umiddelbart ud til at der var et gadeløb med et par tusinde deltagere, hvor jernbanelandskampen, bare var en del af det. Det næste jeg hørte var lidt mails om hvornår jeg skulle være i lufthavnen.Jeg mødte op i lufthavnen til tiden, og alle var der, vi var 6 deltagere i landskampen, 3 mænd og 3 kvinder, 1 leder (skulle have været to, men Bruno var syg), og så var der 3 medlemmer fra HI som bare var med for at løbe løbet..Vi var en skønsom blanding fra Banedanmark, DSB og så mig fra S-tog, vi var alle +45 så det var reelt et veteran landshold. I lufthavnen fik jeg at vide at hele turen var arrangeret af tjekkerne fra det øjeblik vi tjekkede ind på hotellet til vi tjekkede ud igen. Alle måltider, sightseeing på et kloster og løbet, det hele var arrangeret..

 

Søndag morgen afgik bussen tidligt, så vi var fremme 2 timer før start...Løbet startede 10 km uden for Prag og sluttede inde i byen, ruten var frygtelig kuperet, hvad jeg ikke havde forventet. Vi kiggede lidt på startområdet og satte os tilbage i bussen og ventede. I landskampen startede tiden når løbet blev skudt i gang, og ikke når man kom over startstregen, så det gjaldt om at stå forrest selvom det var et halvstort løb. Så jeg varmede lidt op på ruten med Frank og kom tilbage til start 1 minut før start. Med lidt skubben og masen fik vi vores pladser i første række midt for. Løbet blev skudt i gang og der blev løbet frisk til forrest, lidt for hurtigt for mig. Men det var fint nok, ruten var meget kuperet, så jeg nedjusterede mit mål, og accepterede ikke at komme under 40 minutter, og det kom jeg så absolut ikke. Frank var hurtigste dansker med lidt under 40 minutter, Lisa blev treer hos kvinderne.. Efter løbet var der frokost og en masse præmie overrækkelser, det hele foregik på tjekkisk og en mærkelig afart af engelsk. Vi blev nummer 7 ud af 9 landshold, med det markant ældste hold..

 

Om aftenen var der så middag og fest på det lokale diskotek/bar, vi fik udleveret en masse ølbon’er som vi havde en kamp med at få brugt, da en del af os drak vin eller drinks. Men det lykkedes at få bugt med bon’erne, og jeg var hjemme i seng kl. 2:30. Der syntes jeg ikke det var helt relevant med aftalen om fællesløb næste morgen kl. 7:30. Mandag morgen var vi så kun mig og Frank til en lille luntetur efter alt for lidt søvn. Så stod den på morgenmad og udtjekning inden vi tog ind til Prag, hvor vi havde en håndfuld timer for os selv inden vi fløj hjem.

 

Alt i alt havde jeg en rigtig dejlig tur med en masse flinke mennesker.

 

 

USIC Marathon 2018 i Prag

Den 11. oktober 2018 mødtes 7 forventningsfulde løbere, samt træner, holdleder og familie på et hotel i udkanten af Prag. Vi var samlet her for at deltage i USIC Marathon 2018 championship. Et event som bedst kan betegnes som de internationale jernbanemesterskaber i marathon. Et mesterskab, som afholdes hvert 4. år. Denne gang var løbet en del af et gammelt lokalt maratonløb, Prazsky Maraton Ve Stromovce, som i år blev afholdt for 55. gang i en hyggelig lille park beliggende i den nordige del af Prag, som hedder Stromovka.

Det danske hold bestod af Paul Andersen (træner), John Nielsen (Holdleder), Melina Olsen (support) samt løberne, Benedicte Kastrup, Lisa Andersen, Iben Madsen, Karsten Bukholt, Poul Thomsen, Frank Andersen og mig selv Jakob Dahl. – Et hold bestående af rutinerede folk, som har deltaget i flere løb i USIC regi og enkelt debutant i form af undertegnede. Min tur til hotellet i Prag startede længe før d. 11. oktober. I efteråret 2017 løb jeg Berlin Marathon i min hidtil bedste tid, som var 3:39:14. Det var en tid, som ingenlunde ville kvalificere mig til USIC Marathon. Tiden skulle forbedres væsentlig. Derfor startede jeg på struktureret træning, først frem mod Copenhagen Marathon via et 29 ugers træningsprogram startende d. 30. oktober 2017. Igen et 17 ugers program efter Copenhagen Marathon og frem mod USIC. Tiden i København endte på 3:27:04. Det var netop denne tid, som gjorde at jeg blev udtaget til USIC som sidste udvalgte. 3 uger før løbet i Prag skete det, som bare ikke måtte ske. Under et trailløb ved Røsnæs, vred jeg om på min ankel. Jeg slæbte mig i mål, hvor jeg kunne besigtige anklen. Til min store skræk kunne jeg se, at min ankel var hævet til dobbelt størrelse og et øjeblik så det ikke ud til at jeg kom ud at løbe foreløbigt. At stå på startstregen i Prag om bare 3 uger virkede urealistisk. Efter 3 dage med masser af ro og lige så meget is var hævelsen faldet så meget, at jeg valgte at teste anklen med en lille løbetur. Turen gik over alt forventning. Foden var selvfølgelig øm efterfølgende, men ikke så meget, som man kunne frygte. Træningsmængden de sidste uger frem mod USIC blev afviklet med stor fokus på anklens tilstand. Enkelte ture blev skippet, men jeg nåede at teste foden på flere lange ture. Blandt andet en enkelt 25 kilometer træningstur. Foden var stadig lidt hævet, men ikke øm. Og nu stod vi så alle sammen i receptionen på Krystal Hotel i Prag to dage før startskuddet skulle lyde.

 Fredag d. 12. oktober skulle vi deltage i åbningsceremonien sammen med de 14 andre lande. Ceremonien fandt sted på det gamle atletikstadion i Stromovce. Et stadion, som både fungerede som start og mål for løbet om lørdagen. Selve ceremonien var opdelt i to dele. Den højtidelige del med åbningstaler m.m. Anden del bestod af en fotoseance. Alle lande var repræsenteret.

Som debutant fik jeg æren at være den danske fanebærer. En tjans som umiddelbart virkede lige til, men som fanebærer stod man allerforrest hvilket var lidt af en udfordring. Dette skyldtes ikke at fanen var vanskelig at holde. Til gengæld var det yderst vanskeligt at holde masken på grund af den tjekkiske tolk, som oversatte alle talerne fra tjekkisk til engelsk. I øvrigt også en enkelt tale fra engelsk til tjekkisk. Manden var yderst vanskelig at forstå og havde store vanskeligheder med at udtale ordene.

Jeg ønskede mig et kort øjeblik bagerst i rækken. Jeg havde svært ved at skjule mig i denne ufrivilligt morsomme situation. Specielt i lyden af klukkende tilbageholdt latter lige bag mig. Efter åbningsceremonien var der inspektion af løbets runde og efterfølgende af bådtur på Moldau, hvor Prags scenerier kunne nydes fra vandsiden.

Lørdag d. 13. oktober skulle løbet afvikles. Prazsky Maraton Ve Stromovce er et mindre løb med omkring 250 deltagere.

Et par dage før start, blev ruten lavet om. Oprindeligt skulle det være 10 runder af 4.2 kilometer. Men på grund af vejarbejde blev den lavet om til 8 runder af 5.28 kilometer. Min første tanke var, at det nok var fint nok. Tanken om et en-cifret rundeantal virkede bedre end et to-cifret.

Jeg havde brugt de seneste to dage på at kigge på de øvrige landes deltagere. De så ret skarpe ud. I hvert fald i forhold til mig. Jeg var lidt bekymret, om jeg var hurtig nok, om jeg ville falde helt igennem. Nu var jeg her, så kunne jeg jo lige så godt gøre mit ypperste. Målet var IKKE at ende sidst blandt USIC deltagerne.

Klokken 10 stod vi alle klar, jeg stod i midten af feltet. Det gjaldt om at finde nogen, som løb nogenlunde det tempo, jeg skulle løbe i. Her klokken 10 var temperaturen ca. 10 grader. I løbet af de første par timer steg temperaturen til 23-24 grader. På grund af de varme temperaturer havde løbsledelsen besluttet at indsætte 2 vanddepoter, fremfor først planlagt, et enkelt. Underlaget var primært asfalt, men det virkede hårdere end det asfalt jeg normalt er vant til at løbe på. Sekundært var der flere stykke med brosten, som ikke var det bedste underlag i forhold til min ankel.  Dagene op til havde jeg mærket lidt til anklen. Den var også stadig en smule hævet, men da starten gik, var benene helt klar. Og dog, foden skulle lige i gang. Efter den første runde mærkede jeg intet til ankelproblemerne. Jeg fandt hurtigt en lille gruppe bestående af 9 løbere, som løb nogenlunde i mit tempo. Måske lidt for højt. På 3. runde dukkede mit eget lille heppekor op. Min kone og mine to piger, stod klar med opløftende tilråb. Hjemmefra havde jeg bedt dem om at heppe lige så meget på de øvrige danskere, hvilket jeg fik at mærke på 4 omgang, hvor min store datter åbenbart havde opildnet Karsten, som var ved at indhente mig med en omgang, med ordene, ”Kom så Karsten, nu skal du overhale Jakob”. Som sagt, så gjort. Kort efter kunne jeg se mig distanceret med en opgang. Jeg blev i gruppen med de 9 andre løbere og lod dem føre an. Efter halvmarathondistancen var vi kun 4 løbere tilbage i gruppen. Jeg mærkede efter, men synes ikke der var overskud til at sætte farten op, så jeg holdt tempoet. Benene var lidt ømme. De øvrige 3 i gruppen satte tempoet op. Halvvejs inde i 5. runde var jeg alene.

Jeg holdt mit tempo frem til kilometer nummer 32. Herefter satte jeg tempoet lidt ned. Den næstsidste runde var klart den hårdeste. Det var primært tanken om den sidste runde, som var hård. Men jeg holdt tempoet nogenlunde omkring de 5 minutter pr. kilometer. Første gang jeg kiggede på den samlede tid på mit ur, var efter 40 kilometer. Jeg lavede en udregning og kunne hurtigt se, at der skulle gå meget galt, hvis jeg ikke skulle slå min hidtil hurtigste marathontid. Automatisk satte jeg tempoet op. Da jeg nåede station og den sidste runde på atletikbanen, var rygtet om mulig PR nået til de øvrige danskere. Rundt om banen stod min familie og Paul, Karsten, Frank, Poul, Melina og John og heppede mig de sidste meter over målstregen, totalt motiverende. De sidste 300 meter løb jeg i tempo omkring 4:10 pr. kilometer. Tiden blev 3.24.22 ny personlig rekord. Næsten 3 minutter hurtigere end tidligere. Jeg var ikke den eneste som lavede PR. Det samme gjorde Frank, som løb på 3:07:56. Ligeledes 3 minutter hurtigere end tidligere.  Målet var ikke at ende sidst blandt USIC deltagerne og det mål blev nået. Jeg blev nr. 50 af 93 USIC løbere. Blandt andet slog jeg alle 7 deltagere fra Norge. I det samlede Prazsky maraton ve Stromovce blev jeg 83 ud af 256, så Jeg er ovenud tilfreds. Okay, når jeg kigger på mit resultat og sammenligner det med de 3 øvrige mænd. Så er der plads til forbedring. Jeg lover at øve mig lidt mere, hvis jeg må være med igen om 4 år.

 

De danske resultater:

Karsten Bukholt               02:48:46 - samlet nr. 18 – USIC nr. 14

Poul Thomsen                 03:03:09 - samlet nr. 42 – USIC nr. 29

Frank Andersen               03:07:56 - samlet nr. 46 – USIC nr. 33

Jakob Dahl                       03:24:22 - samlet nr. 83 – USIC nr. 50

Lisa Andersen                  03:30:08 - samlet nr. 94 – USIC nr. 57

Benedicte Kastrup           03:58:50 - samlet nr. 156 – USIC nr. 76

Iben Madsen                     04:06:21 - samlet nr. 167 – USIC nr. 79