Jernbanemesterskaber i terrænløb.

Efter halvandet døgns silende regn, blev det pludselig opholdsvejr, og totalt heldigt havde løbeafdelingen lige lagt deres Jernbanemesterskab i terrænløb, i pausen mellem regnvejr`ne, så der dukkede over 30 løbere op til mesterskaberne som blev afholdt på den tidligere Roskilde Ring, en motorbane hvor der blev kørt formel 1 i 50 og 60 èrne. Eneste minde om den tid er en stor sten ved indgangen til det som nu er et rekreativt område, med bakker, søer og en frisbee golfbane. Banen som afdelingen bruger på "Ringen" er en ca 2,2 km rundstrækning som byder på stiløb, løb på græsplæne ( som allerede efter 1 runde var mere smadder end græs), skrænter, små skrappe nærmest lodrette stigninger samt en længere lidt mildere stigning, der er også nedløb mest på græs.

Løberne skal igennem et antal omgange efter deres klasse. De længste skal igennem 5 runder, de fleste har 3 runder og børnene 1 runde.

Løbet er hårdt, og skribenten som var med for første gang, deltog i "rutevisningen" inden start, for selvom den er rigtig godt afmærket, så er den tricky, og når du først er træt i benene så bliver du det også i hovedet det måtte et par af de ældre førstegangs deltagere også sande, da de kom lige lovligt hurtigt til mål på en af runderne.

Starten gik, og selv tog jeg første runde roligt og lå i den bagerste del af feltet, planen var at lige se hvordan benene tog den skrappe rute og så løbe de 2 sidste runder efter formåen.

Første runde blev fint gennemløbet, og nu vidste jeg hvor der kunne sættes fart på og hvor man syrede til, så ikke noget med at komme op i det røde felt inden et syre stykke, som jeg nu vidste hvor var.

På anden runde lå jeg ca 150 meter efter vores nye triatlet, Claus Mulvad Riis, og jeg fornemmede at der var en mulighed for at løbe det ind, da jeg følte mig frisk og også fornemmede at jeg kom tættere på, men banen gør det svært at se hvordan det går, fordi man hele tiden skjules bag sving og bevoksninger.

På sidste runde kom jeg dog markant tættere på hver gang det gik opad, så jeg listede mig stille og roligt ind på Claus, og på den allersidste stigning var jeg lige i nakken på ham, hvilket han ikke opdagede, og den sidste nedad lodrette bakke kom mine orienteringsløb mig til gode, for benene blev stillet i frigear og jeg fløj forbi en " satans" bandende Claus og kom i mål 2 sekunder før. Jeg må indrømme at jeg ikke nåede at hilse pænt....som Claus selv gjorde da han passerede mig på Copenhagen Half ved ca 17... med et kækt "Hej Bjarne" gled han let forbi og vandt vores indbyrdes kamp med nogle minutter... sååå 1 - 1

Efter løbet var der bad og omklædning i BaneDanmarks lokaler i nærheden, der blev serveret en lækker frokost af fru Kaae, uddelt medaljer og der var lodtrækkningspræmier.

Klassevinderne var ;

Herre senior : Jesper Lund HI

H 35 : Karsten Bukholt JIF Århus

H 45 : Frank Andersen JIF Århus

H 55 : Paul Andersen JAM

D 45 : Lise Møller Andersen JIF Århus

D 55 : Gerd Hjort JAM

Hold: Jam 1 ( Paul-Gerd-Lars Hjort )

 

Den samlede resultatliste findes under resultater

 

JAM motionsløb

JAM motionsløb har løbetilbud på motions-, familie- og konkurrenceplan fordelt over det meste af året.
Årets første arrangement foregår ved Nyborg i flotte omgivelser på Knudshoved, på en 4 km rute der gennemløbes 1, 2 eller 3 gange. Løbet sker i forbindelse med Jernbanefritids fællesstævne den første weekend i marts, hvor der især er fokus på motion og det sociale aspekt. Kort derefter afvikles SILISTRIALØBET 3. lørdag i marts måned i Marselisborgskovenes skønne natur ved Århus med ca. 8 km i bakket terræn eller 4 og 2 km for børn og motionister til både løb og gang. Maj måned byder på et rigtig godt løb, Jernbanemesterskabet på 10 km som er indlagt i Odense City løb, vi har vores egen base på Odense station og hele stævnepladsen er lige ovre på den anden side i Kongens have. Året slutter med Jernbanemesterskabet i Terrænløb. Her løber de yngste herre- og dameklasser ca. 10 km, mens de ældre klasser løber ca.8 eller 6 km. Her er der også børne- og motionsklasser,
Jernbanemesterskabet i halv maraton (21,1 km). Søges lagt i et eksisterende løb (2019 er lagt i forbindelse med Copenhagen Half).

INTERNATIONALT deltager vi ( når man bliver udtaget ) i europæiske mesterskaber (USIC) samt i EURO-Groups landskampe, som afvikles hvert år i september.

JAM laver ofte kampagner hvor du kan komme til spændende motionsløb, ofte med træner- hjælp, f.eks lavede vi i 2017 "Fra sofa til Halvmarathon" som fik en hel del ud at træne og ikke mindst gennemføre CPH Half.

Klubben har sin egen klubsinglet som du får udleveret kvit og frit når du deltager i dit første jernbanemotionsløb som medlem af JAM.

Klubbens kontaktpersoner indenfor løb er Carl Erik Hunnerup, cefh@stofanet.dk. tlf 29874367

 

Løb & Motions aktivitets kalender 2019

 

Opfordring til at indsende løbsresultater

 

 

 

Kære Løbevenner

 Nedenfor ses foreningens aktiviteter for 2019, og håber at medlemmerne vil bakke op om nedenstående løb.

 Afdelingen deltager i 2019 kun i et internationalt løb, nemlig 10 km gadeløb ”123. Internationale Street Run Bechovice-Praha” i tidsrummet den 28. september til 30. september 2019.

 Udtagelsen foretages umiddelbart efter 10 km løbet i Odense den 12. maj 2019.

 Alle løbere opfordres til at indsende løbsresultater, fra 5 km til marathon:

for 2017 og 2018: senest den 14 januar 2019

for 2019  frem til og med den 12 maj 2019 senest den 14 maj 2019.

således at afdelingsbestyrelsen har det bedste grundlag for udtagelse, som foretages i perioden 14 - 25 maj 2019.

 Der vil ved udtagelsen blive lagt vægt på dokumenteret styrke på udtagelsestidspunktet samt rimelig deltagelse i Løb og Motions arrangementer.

 Nationale løbsterminer 2019:

Løb ifm. Fællesstævnet, Nyborg             9. marts

Silistrialøbet, Århus                                  16. marts

10 km landevej, Odense                          12. maj

JM ½-marathon, Copenhagen half         15. september

JM terrænløb, Roskilde                           12. oktober

 Spørgsmål

Er der nogen af Jernbanefritid’s løbere, der har spørgsmål til ovenstående, er de altid velkomne til at kontakte afdelingsbestyrelsen for ”Løb & Motion”.

 

Med venlig hilsen og god træning

Paul Andersen

 

 

Fællesstævne 2019:

Regnen stod – ikke ned -  men vandret i tove, da Dicte og jeg begav os imod Knudshoved og årets fællesstævne.

Som et forsøg var Juelsberg Skovløbet rykket til Knudshoved, så løbet kunne afvikles i umiddelbar nærhed af kursuscenteret, hvor aftenfesten skulle afvikles.

Det var pænt sagt ikke en optimal vejrsituation, idet den nye rute ligger pivåben langs kysten mellem Knudshoved og Slipshavn. En lille trøst var det dog, at hvis vi var blevet i Juelsberg Skov, ville vi være løbet i mudder til knæene på grund af lang tids regn. Det ville vi slippe for på den nye rute, hvor der løbes på strandeng og asfalt.

Heldigvis standsede regnen og blev erstattet af en bleg sol, men blæsten var der i den grad endnu. Vi samledes i Vognporten og da vi ikke kunne trække den længere, gik vi ud til start.

De første 500 meter var pænt i læ, men efter passage af fyret var der ingen kære mor! Blæsten stod lige ind i ansigtet på os og vi stred os frem med kinder der blafrede, som på en blodhund, der stikker hovedet ud af vinduet på en kørende bil. Efter godt to km kom vi ud på asfalten og startede turen tilbage mod Knudshoved – denne gang med vinden i ryggen. Der kunne man så løbe og glæde sig til, at skulle på den igen – for mit vedkommende i alt 3 gange. Ruten var på 4 km og man kunne vælge at gennemløbe den en, to eller tre gange.

 

Men i mål kom vi da – glade og med røde kinder. Efter en lille pause samledes vi til kaffebor i Vognporten. Ved Fællesstævnet konkurreres der udelukkende efter et pointsystem, som tager hensyn til alder og køn, hvorfor der kun var en klassevinder på hver distance.

 

Klassevinderne var:

 

4 km: Gerd Hjorth

8 km: Lucas Jeppesen

12 km: Karsten Bukholt

 

Rutinerede jernbanemotionister sidder nu tilbage med spørgsmålet: Hvor er Stig H. Jensen henne på præmieoversigten???

Men bare rolig! Først blev Stig udtrukket til en af lodtrækningspræmierne og derefter trak han sig selv til årets hovedgevinst – et ophold på Knudshoved med overnatning og morgenmad. Så Stig benyttede sig altså bare af en alternativ strategi til at rende med hovedgevinsten!

 

Så var det tid til afslapning, så man var klar til aftenens gallafest med treretters menu og diskotek bagefter.

 

Alt i alt en sjov og udfordrende dag og nat og vi glæder os allerede til næste år.

 

Paul