Invitation

 

DJM halvmaraton 2020

 

 

 

 

 

 

 

Tid og sted

Lørdag d. 13/9-2020 kl. 11:15 Øster Allé København.

 

 

 

 

 

Mødested og omklædning

 

Løbet er endnu ikke aflyst og vi satser på at mødes i Fælledparken inden start. Nærmere mødested oplyses senere. Kom omklædt! Efter løbet stiller selveste Jernbanefritids næstformand John Nielsen op som grillmaster i Fælledparken og der serveres pølser og øl/vand uden ekstra beregning.

 

 

Transport            

Glem alt om parkering i nærheden. Gå fra/til Østerport st. eller Nordhavn st.

Startsted

Øster Allé – ikke langt fra Parken 

Starttider

Starten går klokken 11:15.

 

 

Deltagere

Deltagerberettigede er medlemmer i Jernbanefritid.

Aktive, der er medlemsberettigede i Jernbanefritid, skal indmeldes inden deltagelse.

Aktive, der ikke er medlemsberettigede i Jernbanefritid kan deltage i åben klasse i de stævner, hvor der udskrives en sådan klasse.

Rute

Ruten er en oplagt PR-rute rundt i København. Største stigning er rampen op til Dybdelsbro, så her kan de fleste være med.

Løbet er et af 5 løb i den såkaldte Superhalf-serie. Det er et løb fra allerhøjeste europæiske hylde og der blev sat verdensrekord sidste år! Ikke dårligt for et jernbaneløb! 

 

Klasser/distancer

Individuelt i følgende klasser:

Herre:            senior, 35 år, 45 år, 55 år, 65 år

Damer:          senior, 35 år, 45 år, 55 år, 65 år

Åben. 

Holdkonkurrence

Holdkonkurrencen gennemføres efter reglerne i Jernbanefritids håndbog. Det er 3-mandshold, hvor kravet er, at alle er fra samme klub. Der kan godt være flere hold fra samme klub.

 

Tidtagning

Tiderne hentes fra arrangørernes hjemmeside / tidtagningssystem. Alle tilmeldes arrangementet som værende fra Jernbanefritid.

 

Præmier

I forhold til deltagerantallet. Medaljer, vandrepokaler og lodtrækningspræmier.

Betaling og udlevering af brystnumre

Betaling sker klub-/foreningsvis eller individuelt ved enkeltpersontilmelding efter regning ved udlevering af brystnumre. For åben klasse betales fuld pris.

 

Løbets startgebyr er 495 kr + 20 kr administrationsgebyr = 515 kr

Der forventes 250 kroner i tilskud fra Jernbanefritid Det betyder følgende startgebyr for medlemmer af Jernbanefritid:  Deltagere alle aldersklasser: 265 kr

Åben klasse: 515 kr

Hold: 75 kr/hold 

Præmieoverrækkelse samt frokost

Vi mødes et sted i Fælledparken efter løbet. De tilmeldte får nærmere besked senere.

 

Forplejning

Deltagelse i spisning efter løbet skal oplyses ved tilmelding. Arrangementet er gratis.

 

Afbud.

 

Ved afbud efter tilmeldingsfristen skal der betales fuldt startgebyr, dvs. det startgebyr, der betales til den eksterne arrangør. Prisen er 515 kr.

 

Tilmelding

Medlemmer af Jernbanefritid tilmelder sig gennem klub/forening under Jernbanefritid eller som enkeltperson, hvis man ikke er medlem af en klub/forening under Jernbanefritid.

 

Deltagere i åben klasse (aktive, der ikke er medlemsberettigede i Jernbanefritid) kan frit vælge at tilmelde sig gennem en Jernbanefritid forening eller som enkeltperson.

 

Ved tilmelding, som er bindende, oplyses følgende:

 

Navn

E-mail

Fødselsdag og år

Frokost, antal

Størrelse af løbs T-shirt

 

Tilmeldingen skal sendes senest 29.07.2020 til:

Paul Andersen loeb@jernbanefritid.dk

 

Bemærk, at ved for sen tilmelding stiger prisen til 565 kr!

 

Læs mere på https://cphhalf.dk/edk/

 

 

 

 

 

Løb ved Fællesstævne på Knudshoved

Foto af skribenten fra samme løb i 2019, med storm, kulde regn og rusk

Sommer var det i et hjørne ved Knudshoved; i al fald næsten, strålende solskin da vi ankom til Knudshoved ved 12-tiden for at sætte banen op. Knudshoved giver mulighed for en fin 4 km rundstrækning på en let kuperet og varieret rute. Her er græs, grus, strand og vej (og ret ofte blæst) og god mulighed for at nyde naturen.

Efter ruteopsætning satte vi portalen op, og det blev næsten rigtigt med start og mål på banneret. Det vendte i hvert fald så man kunne læse bogstaverne. Vi har hurtigt enige om at man kunne vende sig når man komme i mål og forvisse sig om at den var god nok.

Nu var tiden lidt fremskreden, og løberne flokkedes om at få fat i de attraktive startnumre. Desværre var der nogle afbud på grund af skader mm, så i alt var vi 14 til start. De fordelte sig med 6 løbere på 12 km, 4 løbere på 8 km og 4 løbere på 4 km.

Vores nestor, Carl Erik Hunnerup, som skulle have deltaget i 4km gang, ofrede sig velvilligt da der manglede professionel tidtagning, og der blev hurtigt udtænkt et sindrigt system som sammen med tidstagningsassistent Jette sikrede at der blev holdt styr på omgange og tider.

Konkurrencen til fællesstævnet er altid alene afgjort på point, så alle har gode muligheder for at vinde da point udregnes fra en aldersformel. Det har ofte givet overraskende sejre når pointene er regnet ud.

Afsted gik det kl. 14; og feltet spredte sig hurtig ud. Først går ruten henover græs, derefter skal trappen til fyret forceres (der var også turister), og fra fyret går det ned ad bakke til man rammer stranden. Herefter et pænt stykke langs stranden før man kan komme op på lidt græs igen (den gamle jernbanedæmning til Slipshavn) inden man inden Slipshavn drejer til højre ind på vejen og retur (husk at nyde det fantastiske landskab undervejs).

Undervejs løb jeg bag formanden Bjarne der glad og hurtigt forcerede strækningen med lette skridt som et tigerdyr. Der var vist amoriner i blodet (et godkendt dopingmiddel).

Selv kom jeg i mål efter otte km og tidsnok til at heppe på både målgængere og de som skulle ud på deres tredje omgang. Jørgen Jørgensen som vil have noget for sit kontingent, havde meldt sig til 12 km, og forlangte mellemtid ved 8 km. Her estimerede vi hurtigt at måltiden måtte blive 01:13, og ganske rigtigt kunne Jørgen løbe i mål i fin stil netop som uret skiftede til 15:13. Det kan man kalde et stabilt løb.

Efter løbet samledes alle i Vognporten hvor der var kaffe og præmieuddeling. På 12 km kunne Lisa Andersen (D45) med utrolige 996 point høste en velfortjent førstepræmie. Da aldersformel ikke tager hensyn til rutens underlag, er det en stor præstation. På 8 km gik førstepræmien til Søster Jørgensen med lige så flotte 923 point (D65), et bevis på at alle har gode muligheder for deltage og vinde. På 4 km gik præmien til Bjarne Jensen (H55) med 782 point. Den fulde resultatliste er udsendt til klubberne.

Den store lodtrækningspræmie, en luksusovernatning på Knudshoved, blev vundet af Charlotte Poulsen.

Der var også overrækning af to pokaler til vinderen af henholdsvis maraton og halvmaratonkonkurrencen for 2019. Begge dele kunne overrækkes til Frank Andersen. Tillykke til Frank.

Vi var en del som efterfølgende deltog i aftenfesten på Knudshoved med deltagere fra de forskellige klubber under Jernbanefritid. En fin afslutning på fællesstævnet.

 

Benedicte Kastrup

JAM skifter kontaktperson for klubbens løbere.

 

  

Siden 1990, altså i 30 år, har klubbens stifter Carl Erik Hunnerup, stået for tilmelding og opfølgning på alle vores løbearrangementer. Nu har Carl Erik også ønsket at slippe denne kasket, som er en del af de mange opgaver han har haft gennem årene.

Nu er kun opgaven som kontaktperson for cykelmotionisterne tilbage.

Alt hvad Carl Erik rør ved er altid blevet udført med lige dele af samvittighedsfuldhed og entusiasme og også denne opgave, som måske ikke lige lyder af det store, men der har været rigtig meget at holde styr på: Udfærdigelse af mail til jer med alt hvad løbet indeholder fra distancer til forplejning, fra bad til transport. Holde styr på hvem der har tilmeldt sig og udsendelse reminder mail i passende tid. Tilmelding af JAM tilmeldte til løbet, betaling og måske også arrangere fælles transport, administrere kørselstilskud, og være i dialog med Jernbanefritid, for ikke at snakke om efterbehandlingen med udsendelse af resultater, opdatering af klubmesterskabs listen, ligesom han har også har betragtet det som en del af opgaven at kontakte potentielle emner i forbindelse med udtagelse til internationale stævner, USIC mm.

Det bliver en stor sko der skal fyldes ud, for jeg kan i mine mange år som medlem i JAM ikke mindes at en eneste tilmelding er glippet, ikke en eneste deltager har stået til et arrangement han egentlig troede han/hun var tilmeldt og som så ikke var på startlisten.

Carl Eriks sidste opgave bliver opfølgning på løbet ved Knudshoved med udsendelse af resultatliste til JAMs deltagere.

 

Fremover vil opgaven blive varetaget af Paul Andersen, som I jo ved er afdelingsleder i Løb & Motion. I vil høre fra Paul i forbindelse med tilmelding til Silistria løbet.

 

JAMs bestyrelse vil godt sige Carl Erik 1000 tak for indsatsen gennem årene, men vi kan sikkert stadig trække på hans ekspertise udi træning, når nogen er jer, har brug for et træningsprogram.

 

Tak for indsatsen gennem alle årene.

 

Jernbanemesterskaber i terrænløb.

Efter halvandet døgns silende regn, blev det pludselig opholdsvejr, og totalt heldigt havde løbeafdelingen lige lagt deres Jernbanemesterskab i terrænløb, i pausen mellem regnvejr`ne, så der dukkede over 30 løbere op til mesterskaberne som blev afholdt på den tidligere Roskilde Ring, en motorbane hvor der blev kørt formel 1 i 50 og 60 èrne. Eneste minde om den tid er en stor sten ved indgangen til det som nu er et rekreativt område, med bakker, søer og en frisbee golfbane. Banen som afdelingen bruger på "Ringen" er en ca 2,2 km rundstrækning som byder på stiløb, løb på græsplæne ( som allerede efter 1 runde var mere smadder end græs), skrænter, små skrappe nærmest lodrette stigninger samt en længere lidt mildere stigning, der er også nedløb mest på græs.

Løberne skal igennem et antal omgange efter deres klasse. De længste skal igennem 5 runder, de fleste har 3 runder og børnene 1 runde.

Løbet er hårdt, og skribenten som var med for første gang, deltog i "rutevisningen" inden start, for selvom den er rigtig godt afmærket, så er den tricky, og når du først er træt i benene så bliver du det også i hovedet det måtte et par af de ældre førstegangs deltagere også sande, da de kom lige lovligt hurtigt til mål på en af runderne.

Starten gik, og selv tog jeg første runde roligt og lå i den bagerste del af feltet, planen var at lige se hvordan benene tog den skrappe rute og så løbe de 2 sidste runder efter formåen.

Første runde blev fint gennemløbet, og nu vidste jeg hvor der kunne sættes fart på og hvor man syrede til, så ikke noget med at komme op i det røde felt inden et syre stykke, som jeg nu vidste hvor var.

På anden runde lå jeg ca 150 meter efter vores nye triatlet, Claus Mulvad Riis, og jeg fornemmede at der var en mulighed for at løbe det ind, da jeg følte mig frisk og også fornemmede at jeg kom tættere på, men banen gør det svært at se hvordan det går, fordi man hele tiden skjules bag sving og bevoksninger.

På sidste runde kom jeg dog markant tættere på hver gang det gik opad, så jeg listede mig stille og roligt ind på Claus, og på den allersidste stigning var jeg lige i nakken på ham, hvilket han ikke opdagede, og den sidste nedad lodrette bakke kom mine orienteringsløb mig til gode, for benene blev stillet i frigear og jeg fløj forbi en " satans" bandende Claus og kom i mål 2 sekunder før. Jeg må indrømme at jeg ikke nåede at hilse pænt....som Claus selv gjorde da han passerede mig på Copenhagen Half ved ca 17... med et kækt "Hej Bjarne" gled han let forbi og vandt vores indbyrdes kamp med nogle minutter... sååå 1 - 1

Efter løbet var der bad og omklædning i BaneDanmarks lokaler i nærheden, der blev serveret en lækker frokost af fru Kaae, uddelt medaljer og der var lodtrækkningspræmier.

Klassevinderne var ;

Herre senior : Jesper Lund HI

H 35 : Karsten Bukholt JIF Århus

H 45 : Frank Andersen JIF Århus

H 55 : Paul Andersen JAM

D 45 : Lise Møller Andersen JIF Århus

D 55 : Gerd Hjort JAM

Hold: Jam 1 ( Paul-Gerd-Lars Hjort )

 

Den samlede resultatliste findes under resultater

 

JAM motionsløb

JAM motionsløb har løbetilbud på motions-, familie- og konkurrenceplan fordelt over det meste af året.
Årets første arrangement foregår ved Nyborg i flotte omgivelser på Knudshoved, på en 4 km rute der gennemløbes 1, 2 eller 3 gange. Løbet sker i forbindelse med Jernbanefritids fællesstævne den første weekend i marts, hvor der især er fokus på motion og det sociale aspekt. Kort derefter afvikles SILISTRIALØBET 3. lørdag i marts måned i Marselisborgskovenes skønne natur ved Århus med ca. 8 km i bakket terræn eller 4 og 2 km for børn og motionister til både løb og gang. Maj måned byder på et rigtig godt løb, Jernbanemesterskabet på 10 km som er indlagt i Odense City løb, vi har vores egen base på Odense station og hele stævnepladsen er lige ovre på den anden side i Kongens have. Året slutter med Jernbanemesterskabet i Terrænløb. Her løber de yngste herre- og dameklasser ca. 10 km, mens de ældre klasser løber ca.8 eller 6 km. Her er der også børne- og motionsklasser,
Jernbanemesterskabet i halv maraton (21,1 km). Søges lagt i et eksisterende løb (2019 er lagt i forbindelse med Copenhagen Half).

INTERNATIONALT deltager vi ( når man bliver udtaget ) i europæiske mesterskaber (USIC) samt i EURO-Groups landskampe, som afvikles hvert år i september.

JAM laver ofte kampagner hvor du kan komme til spændende motionsløb, ofte med træner- hjælp, f.eks lavede vi i 2017 "Fra sofa til Halvmarathon" som fik en hel del ud at træne og ikke mindst gennemføre CPH Half.

Klubben har sin egen klubsinglet som du får udleveret kvit og frit når du deltager i dit første jernbanemotionsløb som medlem af JAM.

Klubbens kontaktpersoner indenfor løb er Carl Erik Hunnerup, cefh@stofanet.dk. tlf 29874367

 

Løb & Motions aktivitets kalender 2019

 

Opfordring til at indsende løbsresultater

 

 

 

Kære Løbevenner

 Nedenfor ses foreningens aktiviteter for 2019, og håber at medlemmerne vil bakke op om nedenstående løb.

 Afdelingen deltager i 2019 kun i et internationalt løb, nemlig 10 km gadeløb ”123. Internationale Street Run Bechovice-Praha” i tidsrummet den 28. september til 30. september 2019.

 Udtagelsen foretages umiddelbart efter 10 km løbet i Odense den 12. maj 2019.

 Alle løbere opfordres til at indsende løbsresultater, fra 5 km til marathon:

for 2017 og 2018: senest den 14 januar 2019

for 2019  frem til og med den 12 maj 2019 senest den 14 maj 2019.

således at afdelingsbestyrelsen har det bedste grundlag for udtagelse, som foretages i perioden 14 - 25 maj 2019.

 Der vil ved udtagelsen blive lagt vægt på dokumenteret styrke på udtagelsestidspunktet samt rimelig deltagelse i Løb og Motions arrangementer.

 Nationale løbsterminer 2019:

Løb ifm. Fællesstævnet, Nyborg             9. marts

Silistrialøbet, Århus                                  16. marts

10 km landevej, Odense                          12. maj

JM ½-marathon, Copenhagen half         15. september

JM terrænløb, Roskilde                           12. oktober

 Spørgsmål

Er der nogen af Jernbanefritid’s løbere, der har spørgsmål til ovenstående, er de altid velkomne til at kontakte afdelingsbestyrelsen for ”Løb & Motion”.

 

Med venlig hilsen og god træning

Paul Andersen

 

 

Fællesstævne 2019:

Regnen stod – ikke ned -  men vandret i tove, da Dicte og jeg begav os imod Knudshoved og årets fællesstævne.

Som et forsøg var Juelsberg Skovløbet rykket til Knudshoved, så løbet kunne afvikles i umiddelbar nærhed af kursuscenteret, hvor aftenfesten skulle afvikles.

Det var pænt sagt ikke en optimal vejrsituation, idet den nye rute ligger pivåben langs kysten mellem Knudshoved og Slipshavn. En lille trøst var det dog, at hvis vi var blevet i Juelsberg Skov, ville vi være løbet i mudder til knæene på grund af lang tids regn. Det ville vi slippe for på den nye rute, hvor der løbes på strandeng og asfalt.

Heldigvis standsede regnen og blev erstattet af en bleg sol, men blæsten var der i den grad endnu. Vi samledes i Vognporten og da vi ikke kunne trække den længere, gik vi ud til start.

De første 500 meter var pænt i læ, men efter passage af fyret var der ingen kære mor! Blæsten stod lige ind i ansigtet på os og vi stred os frem med kinder der blafrede, som på en blodhund, der stikker hovedet ud af vinduet på en kørende bil. Efter godt to km kom vi ud på asfalten og startede turen tilbage mod Knudshoved – denne gang med vinden i ryggen. Der kunne man så løbe og glæde sig til, at skulle på den igen – for mit vedkommende i alt 3 gange. Ruten var på 4 km og man kunne vælge at gennemløbe den en, to eller tre gange.

 

Men i mål kom vi da – glade og med røde kinder. Efter en lille pause samledes vi til kaffebor i Vognporten. Ved Fællesstævnet konkurreres der udelukkende efter et pointsystem, som tager hensyn til alder og køn, hvorfor der kun var en klassevinder på hver distance.

 

Klassevinderne var:

 

4 km: Gerd Hjorth

8 km: Lucas Jeppesen

12 km: Karsten Bukholt

 

Rutinerede jernbanemotionister sidder nu tilbage med spørgsmålet: Hvor er Stig H. Jensen henne på præmieoversigten???

Men bare rolig! Først blev Stig udtrukket til en af lodtrækningspræmierne og derefter trak han sig selv til årets hovedgevinst – et ophold på Knudshoved med overnatning og morgenmad. Så Stig benyttede sig altså bare af en alternativ strategi til at rende med hovedgevinsten!

 

Så var det tid til afslapning, så man var klar til aftenens gallafest med treretters menu og diskotek bagefter.

 

Alt i alt en sjov og udfordrende dag og nat og vi glæder os allerede til næste år.

 

Paul